Ruben Budău – Blog

Soiuri de CAIS la Pepiniera SARUSI

Breadcrumb Navigation

Caisul
Armeniaca vulgaris Lam. ( Prunus armeniaca )
Fam. Rosaceae
Subfam. Prunoideae

Caisul este un pom fructifer foarte apreciat de pomicultori pentru fructele savuroase şi parfumate, ultilizate în consumul proaspăt sau la prepararea de compot, gem, dulceaţă, suc, nectar, caisată, lichioruri, acesta este de marime mijlocie cu o coroana larga si deasa.
Frunzele au forma lanceolata cu o lungime medie de 8 cm.
Florile sunt de culoare alba sau rozalie.
Fructele carnoase care pot fi acoperite de peri, sunt de culoare galben portocalie, cu nuante rosii, au in centru un sambure dur.

În continuare va prezint soiuri de CAIS întâlnite la Pepiniera SARUSI:

Rosu Timpuriu.
Rosu Timpuriu. Fruct de marime mijlocie (35 gr), de forma ovoidala, culoare portocalie stratiata cu rosu carmin, cu gust foarte bun.

Perioada de coacere: I iulie.

Polenizator: Autofertil.

Uriasa de Cegled
Uriasa de Cegled. Fruct de marime foarte mare (50-80gr), forma ovoidal-turtita, culoare portocalie cu gust foarte bun.

Perioada de coacere: II iulie.

Polenizator: Cea mai buna de Ungaria.

Cea mai buna de Ungaria.
Cea mai buna de Ungaria. Fruct de marime mijlocie spre mare (45 -50 gr), forma ovoidala, culoare portocalie si cu rosu carmin pe partea insorita, gust foarte bun.

Perioada de coacere: II iulie.
Polenizator: Autofertil.

Mandulakajszi.
Mandulakajszi. Fruct de marime mare (55-60 gr), forma alungita, culoare portocalie stratiat cu rosu, gust foarte bun.

Perioada de coacere: III iulie.

Polenizator: Partial autofertil, Cea mai buna de Ungaria

Bergeron
Bergeron. Fruct de marime mijlocie spre mare (40 -50 gr), forma ovoidala, putin alungita, culoare portocalie, cu gust bun.
Perioada de coacere: III iulie.
Polenizator: Autofertil.

[gigya width=”435″ height=”75″ src=”http://files.bannersnack.net/app/swf2/EmbedPlayerV2.swf?hash_id=5df84910b8dd2c5e9a0613d2b1492898&watermark=1&bgcolor=#333333&clickTag=null” quality=”high” wmode=”tranparent” allowfullscreen=”true” ]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: