Restanţe şi măriri de note !

Fiindcă sesiunea a trecut, vacanţa e pe ducă şi ea, urmează perioada “restanţelor şi a măririlor de note” care la Universitatea din Oradea este din data de 15 februarie şi ţine până în 19 februarie 2010.

Una din marea dilemă a studenţilor care merg la măriri de notă este următoarea:

“Dacă merg la mărire există riscul să iau notă inferioară celei dobândite anterior, sau să cad examenul ???

Răspunsul este foarte explicit şi îl putem găsi în Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor în baza ECTS care spune în felul următor:

Art. 29. Examenele pentru mărirea notei pot fi susţinute numai în sesiunea de restanţe din toamnă, pentru disciplinele contractate, aferente anului universitar curent si promovate în sesiunile de examene programate. Nu se admit cererile de mărire a notei pentru examenele promovate în sesiunea de restante din toamnă. Facultătile stabilesc conditiile în care studentii se pot prezenta la aceste examene, nota modificându-se numai dacă este mai mare decât cea obtinută anterior, după principiul “un examen promovat este definitiv promovat”.
(sursa: Universitatea din Oradea)

TIPS: Pentru a putea participa la un asfel de examen (mărire de notă) este nevoie de o cerere aprobată din partea Decanului Facultăţii respective.

Sper că aceste cateva rânduri să fie de folos celor aflaţi în dilema aceasta.

Cu bine,
RuBen Budău

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Am o intrebare. Din motive medicale nu am putut merge la un examen din Mai-Iunie, insa nu am mers nici la restanta in Iunie. Pot sa merg in toamna? Si daca da, trebuie sa platesc?